IMG_0093Prof. dr Dragan Nikodijević je prorektor za naučnoistraživački rad “Džon Nezbit’’ univerziteta, a u prethodnom periodu je bio prodekan, pa dekan Fakulteta za kulturu i medije

Nastavni predmeti na Fakultetu za kulturu i medije: Uvod u menadžment medija,  Menadžment pozorišne i muzejske delatnosti,  Menadžment elektronskih medija (osnovne akademske studije); Marketing u umetnosti (diplomske akademske studije — master); Menadžment i marketing u umetnosti, Menadžment masovnih medija (doktorske studije).

Prof. dr Nikodijević je autor 17 monografija i univerzitetskih udžbenika i nekoliko desetina radova objavljenih u domaćim i međunarodnim naučnim časopisima. Nekoliki udžbenici prof. Nikodijevića su uvršteni u zvaničnu literaturu na univerzitetima našeg regiona. Učestvovao je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim naučnim skupovima posvećenim različitim pitanjima iz oblasti kulture i medija.

Dobitnik je Plakete Udruženja književnika Srbije (1992) za pokretanje i organizovanje književne manifestacije DODAS — Domanovićevi dani satire i godišnje nagrade Udruženja ekonomskih propagandista Srbije za studiju  Marketing u kulturi i medijima (2007).

Izabrani  je sudski veštak u oblasti autorskih prava i dramskih umetnosti.

Predsednik je žirija za dodelu književne nagrade “Milovan Vidaković“ (2011.- 2015.godine) koju dodeljuju Samouprava Srba u Mađarskoj i Srpske nedeljne novine koje izlaze u Budimpešti.

Prof.dr Dragan Nikodijević je  dobitnik ‘’Zlatne značke’’ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije. Nagrada je dodeljena za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture.