Legendarni francuski modni kreator italijanskog porekla i vlasnik modne imperije Pjer Karden (Pierre Cardin), otpočeo je svoju karijeru u modnoj industriji preseljenjem u Pariz 1945, gde je studirao arhitekturu i radio za modnu kuću „Pakan” (Paquin), da bi naredne godine dizajnirao za tada novotvorenu modnu kuću „Dior”. Gospodin Karden je osnovao svoju modnu kuću 1950. godine. Zahvaljujući svojim velikim uspesima u svetu mode, dobitnik je tri prestižne nagrade francuske visoke mode „Zlatni naprstak” (Dé d’Or).

Vremenom je proširio svoj domet na ostale industrije kao sto su automobilska i ugostiteljska; pored dizajniranja automobila, otvorio je lanac prestižnih restorana „Maksim” (Mahim).

Svojim inovacijama i profesionalnim uspesima, doprineo je razvoju svetskog dizajna i svoje ime učinio prepoznatljivim u široj svetskoj javnosti. Pjer Karden je svojim revolucionarnim dostignućima uspeo da od 1960. godine bude jedan od pet najpoznatijih Francuza u svetu.

Pored uspešne karijere u industriji dizajna, u oktobru 2009. godine imenovan je za ambasadora dobre volje Ujedinjenih nacija u oblasti hrane i poljoprivrede, humanitarnim radom doprinoseći borbi protiv gladi širom sveta. Ovim gestom je, pored svoje velike posvećenosti umetnosti i doprinosu svetskom dizajnu, ispoljio i najviše ljudske vrednosti zalaganjem za dobrobit društva.