U utorak, 13. decembra 2016. godine, studenti Fakulteta za poslovne studije posetili su Narodnu banku Srbije. Studenti treće godine osnovnih studija i studenti master programa ovog fakulteta obišli su ovu nacionalnu instituciju Republike Srbije, kako bi im se praktično približio rad centralne banke i kako bi se upoznali sa raznovrsnim funkcijama koje ona obavlja.

U Centru za posetioce Narodne banke, smeštenom u palati NBS, u Ul. Kralja Petra 12, studentima je izložen istorijat banke, jedne od najznačajnijih nacionalnih institucija stvorenih u Srbiji, u XIX veku. Takodje, predstavljeni su im ciljevi poslovanja –  od kojih je svakako najvažniji očuvanje i garancija stabilnosti nacionalne valute. Vodič je govorio i o istorijatu same zgrade u kojoj je smešten muzej, guvernerima banke i drugim važnim datumima i činjenicama vezanim za ovu instituticiju, uz aktivno učešće studentata u diskusiji.

Posetiocima je zatim prikazan film o kovnici novca, a sledeći deo prezentacije vodiča odnosio se na to kako da se razlikuje falsikikat novčanice od originala, sa primerima domaće valute, evra i američkog dolara.

Izložbena postavka pod nazivom „Novac na tlu Srbije“ koju su studenti imali priliku da vide završila se „štampanjem“ novčanica sa fotografijom svakog od posetilaca, što se našim studentima posebno dopalo. Ove novčanice svaki posetilac Centra nosi kao uspomenu na posetu.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND
code and design: Ivapix

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU:      

Megatrend Univerzitet