Na poziv gradonačelnika grada Pirota, mr Vladana Vasića, i ambasadora Republike Argentine, gospodina Rikarda Fernandeza, naš rektor prof. dr Slobodan Pajović bio je u poseti gradu Pirotu i tom prilikom, zajedno sa ambasadorom razgovarao sa gradonačelnikom Pirota i članovima njegovog kabineta, nakon čega su svi zajedno obišli Slobodnu zonu Pirot, čuvenu Mlekarsku školu, zadrugu ”Damsko srce” i izdavačku kuću “PI Press”.

Ovu izuzetno značajnu posetu rektor našeg Univerziteta iskoristio je da naglasi našu strategiju društveno odgovorne obrazovno-naučne institucije koja svojim aktivnostima doprinosi izgradnji srpskog društva zasnovanog na znanju i ekspertizi. U slučaju grada Pirota pokazalo se da su sugestije Sektora za Latinsku Ameriku i Karibe o uspostavljanju saradnje sa Argentinom bile veoma korisne i primenjive.

Profesor Pajović je u intervju lokalnoj TV stanici (http://www.pirotskevesti.rs/lokalna-samouprava/ambasador-argentine-u-poseti-pirotu-i-slobodnoj-zoni-pirot/) objasnio značaj upisa prve generacije doktoranata na programe Međunarodne doktorske škole Univerziteta „Džon Nezbit“, prednosti tog novog koncepta doktorskih studija i želje da naš Univerzitet na taj način potpomogne regionalni razvoj u Srbiji.

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND
code and design: Ivapix

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU:      

Megatrend Univerzitet