Profesori Univerziteta “Džon Nezbit” imali su , na poziv Emira Kusturice, zapaženo mesto u Vidovdanskim svečanostima kulture, organizovnim u Andrićevom institutu u Višegradu.

   Glavni likovni događaj predstavljala je izložba slika I skulptura Miloša Šobajića, umetnika svetske reputacije I profesora emeritusa našeg univerziteta.

   Središnji književni događaj bila je promocija upravo objavljene knjige Milivoja Pavlovića (FKM) “Venac od trnja za Danila Kiša” (izdanje “Službenog glasnika”). O knjizi koja donosi književni portret D.Kiša, srpskog pisca međunarodnog ugleda (rođenog pre 8 decenija,umrlog pre četvrt veka), govorili su Jovan Delić,professor Filološkog fakulteta u Beogradu I dr Maja Radonić,docent Fakulteta za kulturu I medije.

   Andrićev institut zajednički su 2013.osnovale vlade Republike Srbije I Republike Srpske u Andrićgradu, čiji je utemeljivač Emir Kusturica.

SSOBAJICH NP 24 6 16 007  SSOBAJICH NP 24 6 16 008Na slici:Milivoje Pavlović , Miloš Šobajić i dr Moša Todorović, galerista iz Beograda

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND
code and design: Ivapix

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU:      

Megatrend Univerzitet