Rektor Univerziteta ,,Džon Nezbit”  i počasni doktor nauka Nacionalnog univerziteta u Atini, prof. dr Slobodan Pajović,  održao je na trećem međunarodnom Kongresu o Iberoamerici, koji nosi naziv “Izazovi 21. veka za latinoameričke studije”, uvodno predavanje na temu “Indoamerica como ideario y su significación para el pensamiento latinoamericano” u prisustvu 60 istaknutih stručnjaka iz Grčke, Nemačke, SAD, Paragvaja, Španije, Argentine, Italije, kao i četiri počasna doktora nauka ovog uglednog i najstarijeg državnog univerziteta u Grčkoj.

Važno je napomenuti da su u organizaciji Kongresa, pored navedenog grčkog univerziteta, ravnopravno  učestvovali i Univerzitet Kentaki iz SAD, španski Institut Servantes iz Atine i Univerzitet ,,Džon Nezbit”.
Rektor Pajović je tom prilikom prezentovao i najavio XVIII Kongres Međunarodne federacije za istraživanje Latinske Amerike i Kariba – FIEALC, koji će se od 25. do 28 . jula 2017. godine održati u Beogradu.

Rektorova prezentacija  XVIII Kongresa FIEALC naišla je na veliko intresovanje učesnika  Kongresa. Sa kolegama iz Grčke dogovoreno je da 5 studenata Odseka za iberoameričke studije Filozofskog fakulteta  Nacionalnog univerziteta u Atini budu volonteri na ovom značajnom skupu.

Tokom posete, prof. Pajović se susreo sa rektorom, prorektorima i dekanom Filozofskog fakulteta i tom prilikom su razmatrane mogućnosti o proširenju saradnje u narednom periodu.

IMG

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND
code and design: Ivapix

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU:      

Megatrend Univerzitet